VOORBEREIDING

Het is belangrijk dat je huisdier nuchter is op de dag van de ingreep, dus ongeveer 12u niet gegeten heeft. Drinken mag wel.

Ik vraag om uw dier op de afgesproken dag om 09.00 uur binnen te brengen, uitzonderingen zijn mogelijk.
Dit geeft me voldoende tijd om uw dier op het gemak te stellen, te onderzoeken, premedicatie (verdoving en pijnstilling) te geven en mezelf voor te bereiden op de anesthesie en chirurgie.

U kan gerust bij uw huisdier blijven tot hij of zij volledig slaapt.

Na de premedicatie krijgt uw dier een intraveneuze katheder om nog extra medicatie toe te dienen.

GASANESTHESIE

Eens het dier slaperig genoeg is, krijgt uw huisdier een buisje in de luchtpijp.

Via slangetjes is het buisje verbonden met het anesthesieapparaat. Op die manier worden narcosegassen en zuurstof toegediend en de afvalgassen weer afgevoerd.

Ondertussen geven bewakingsmonitoren informatie over de ademhaling, het hart en het zuurstofgehalte zodat indien nodig ingegrepen kan worden.

Aangezien gasanesthesie goede regel- en bewakingsmogelijkheden heeft en erg veilig is, geniet deze manier mijn voorkeur.

Zo zijn met gasanesthesie de diepte en de duur van de verdoving vrij exact te regelen.

RECOVERY

Na de operatie wordt het dier wakker in de recoveryruimte. Uw huisdier wordt stilletjes aan wakker en wordt ondertussen van de nodige pijnmedicatie voorzien.

De hokken in de hospitalisatie beschikken over warmtelampen en warmtekussens omdat de lichaamstemperatuur gedaald is tijdens de verdoving en de diertjes terug op temperatuur moeten komen.

Uw dier blijft altijd bij mij totdat het goed wakker is!

De meeste operaties kunnen uitgevoerd worden in de praktijk, indien nodig kan ik beroep doen op een collega dierenarts.

Back To Top